Planter, træer og buske

Vi skriver ikke så meget om de enkelte planter, træer og buske. Men på sigt vil vi lave en del videoer, hvor vi går mere i dybden med de
forskellige plantegrupper.

I en skovhave er det vigtigt, at man bruger den tilgængelige jord så fornuftigt som muligt, dvs. at man beplantningen i flere lag. Man skal huske at se på forholdene, som planterne gerne vil gro under, hvilket er jord, vandbehov, næring og sollys.   Link til siden

Friske krydderurter er noget af det bedste til at sætte smag på maden. Der er noget saft og kraft i det, vi selv høster. Så har vi også styr på, hvordan deres vækst har været, om der har været brugt kemi.

Link til siden


Vi har næsten hvidløg hele året rundt. Det kan knibe lidt først på sommeren, men hvis man har sat rigeligt om efteråret, kan man snildt begynde at høste tidligt, og der er planten så frisk, at det hele kan bruges.

Link til siden 

Rodfrugter er en basis fødevare, som vi nemt kan købe os til, men de rodfrugter vi selv dyrker, er mere friske, idet vi bruger dem straks de er høstet.

Link til siden

Er der noget mere lækkert, end når man kan gå ud i haven og høste jordbær. Især når man tilfældigt kommer forbi jordbærbedet, så kan der jo nemt være et eller to der frister.

Link til siden

De forskellige salater har en meget varieret tekstur og smag. Salat, der lige er høstet, er mere sprødt, saftigere, har flottere farver og ikke mindst en bedre smag.

Link til siden

VIGTIGT:  Drivhuset skal ikke bruges til opbevaring af havemøbler om vinteren. Der er mange ting, der kan dyrkes i drivhuset i den kolde periode, f.eks. salater og selleri.
Link til siden


Næsten uanset hvor lille haven er, kan man have et eller flere frugttræer, de kan evt. espalieres. Der findes ikke noget bedre, end at plukke og spise sine egne frugter lige fra træet.

Link til siden


Mange forbinder bærbuske med meget arbejde, for bærrene skal plukkes og syltes. Det behøver dog ikke at være en uoverkommelig opgave at lave sin egen marmelade. Man kan også vælge at spise bærrene direkte fra busken, og lade resten sidde til fuglene.

Link til siden