Krydderurter

Krydderurter er ofte rige på bitterstoffer. Det vil sige plantestoffer, som kan give fedtfattig mad kant og smag. De kan også styrke din fordøjelse. Disse to ting kan hver for sig gøre det lettere at holde vægten. Desuden kan du også reducere saltforbruget.

Enårig

Enårige planter er defineret ved, at de dør, når kulden sætter ind. De skal derfor sås hvert år. Mange er gode til at sprede frø og derved formere sig.

Toårig

Toårige planter er defineret ved, at de det første år kommer frem med en bladroset. Andet år blomstrer de.

Flerårig

En krydderurtestaude er en flerårig, urteagtig plante. Dvs. at alle plantens overjordiske dele visner bort under kulde- eller tørkeperioder, mens løg eller rødder overlever.

Krydderurter er planter, hvor dele af planten tilsættes maden for at fremhæve en smag. Krydderurterne kan bruges både som tørrede og helt friske. De har været brugt som smagsgivere gennem hele historien. Op gennem middelalderen blev mange krydderurter mest brugt til medicinske formål. Mange krydderurter, inkl. de stærke, har den positive bieffekt, at de er bakteriedræbende. En del af dem er også fordøjelsesforbedrende.