Genbrug

Ved at genbruge, spares klimaet for en del co2-udledning, og i forhold til miljøet reduceres affaldsmængden.

Efterlysning af plastpotter

Vi modtager meget gerne brugte plastpotter eller andre potter i alle størrelser. Frem for at de fleste plastpotter bliver brændt, og der bruges energi på at producere nye,  er det bedre at genbruge dem X antal gange.

Marmeladeglas

Ved at genbruge 1 marmeladeglas sparer du lige så meget strøm, som en håndmikser bruger på en time. Det behøver ikke at være marmelade, det skal bruges til. Det kan være til syltet eller henkogt frugt, urtesalt, badesalt, søm, knapper, perler, etc.

Metaldåser

Ved at genbruge 1 dåse sparer du lige så meget strøm, som en computer bruger på 8 timer. Det er kun fantasien, der sætter begrænsningen for, hvad en dåse kan bruges til.


Plastflasker

Genbrug er ikke altid en god ide´.
Det er for eksempel ingen god ide´at genbruge vandflasker af plast, fordi flaskerne kan være fremstillet af polycarbonat, hvorfra der kan vandre små mængder af stoffet bisphenol A over i vandet.
Stoffet er mistænkt for at være hormonforstyrrende. Jo mere slidt flasken er, des større koncentrationer af bisphenol A vil der sandsynligvis være i vandet.
En gruppe studerende på bioteknologi ved Aarhus Universitet undersøgte i 2008 bakterieindholdet i plastflasker, der blev genbrugt fem gange. Det viste sig, at bakterieindholdet målt i kimtal var 16 gange så højt som tilladt for vandværksvand.

Overlæge Kåre Mølbak fra Statens Seruminstitut oplyste i den forbindelse, at flaskerne ikke er egnede til genbrug, selv om det ikke ligefrem er sundhedsskadeligt at genbruge dem. Men de er ikke rene.

Lorem ipsum

Integer ac vehicula eros, sed dictum sapien. Donec dignissim porttitor ante, sit amet placerat dui. Donec mollis vel arcu et efficitur.

Lorem ipsum

Integer ac vehicula eros, sed dictum sapien. Donec dignissim porttitor ante, sit amet placerat dui. Donec mollis vel arcu et efficitur.