Iberisk skovsnegl Dræbersnegl

Snegle gemmer sig under T-brædt

Vi har prøvet det meste med hensyn til udryddelse af dræbersnegle.
 
Det gælder især dem med det helt store skærebor. Vi har prøvet et utal af forskellige sneglefælder, som kan købes i butikkerne eller på nettet. Vi har endda lavet nogen selv af plastflasker. Selvfølgelig fanger de snegle, men ikke så mange, at det imponerer.

Det mest effektive indtil nu var at træde på dem eller dele dem i to. Det har kunnet holde bestanden lidt nede. Men den metode har den bagside, at det er meget sent om aftenen eller meget tidligt om morgenen, at de er nemmest at få øje på.   Men nu har vi fundet en rigtig god og effektiv - og ikke mindst billig metode.
Vi startede i foråret med at lægge stumper af gamle paller ud forskellige steder, skruet sammen som et T, så er det nemmere at kontrollere om der er snegle under. Der kunne vi så finde snegle under pindene selv midt på dagen. Men stadig ikke helt effektivt. Det, der virkede bedst, var, når træet var gl. og ved at gå i forrådnelse. 

Billede taget efter 6 timer

Så prøvede vi at lægge blade ud forskellige steder, både hostablade og andre store blade fra andre planter.
Men det, der virkelig virker, er rabarberblade.
 
På trods af, at vi havde bekæmpet snegle i området i længere tid med sneglefælder, støvlestørrelse 46 og store blade, gav det virkelig bonus med rabarberblade, 10- 25 snegle under hvert blad. I mange tilfælde var der også de helt små, som er umulige at se på jorden, og det var efter 6- 12 timer.
 
Det er vigtigt, at jorden er våd, der hvor man lægger bladene.
En anden fordel er, at bladene indgår i den økologiske cyklus.