Bookmark and Share     Sitemap
 

Vildfugle

Fodring af vildfugle i vores haver
 
Der er rigtig mange der fodre deres små fuglevenner i haven, men jeg tror ikke, at de små fugle er særlig imponeret over det vi servere for dem.
 
Har I læst den manglende deklaration på det vildfuglefoder i køber?
 
En del af de blandinger jeg har set, er der meget hel korn, gul hirse og hel majs i, men det er ikke det vores små venner vil have, nå ja, der er en enkelt af de fugle der kommer i haven der spiser noget af kornet, men resten ryger ned på jorden hvor mus og rotter rydder op, så vi ser sådan set ikke, at der er et kæmpe stor spild.
 
Hvis der er korn og majs i blandingen skal det være knækket korn og majs.
 
For at holde prisen nede på vildfugleblandingerne, har man valgt at bruge forskellige ting som ikke koster ret meget pr. kg. men i den sidste ende bliver det sådan set meget dyrere for os, pga. det store spild.
 
Så husk at læse deklaratioen næste gang I køber vildfugleblanding, nå nej der er ikke nogen.
I de forretning jeg har været i, hvor de forhandlede Vildfugle blandinger, var der kun nogen få special forretninger hvor der var deklaration på posen, og når jeg spurgte personalet i de forretninger hvor deklarationen manglede, om hvad der var i deres blanding, blev de meget fjerne i blikket.
 
Loven foreskriver at der skal være deklation med faldende værdi, d.v.s. at det der er mest af skal stå forrest. Er der frø i blandingen hvor mængden er mindre en 2% behøver der ikke at stå noget.
De bedste jeg har set, var indholdet angivet i % hvad der var i blandingen
 
Hvis I er i tvivl om hvad man fodre små fugle med kan man gå ind på Dansk Ornitologisk Forening de har mange gode råd på deres hjemmeside.
 
Som forbruger er det os der bestemmer. Så find nu de rigtige steder at købe vildfugleblandingen.
 
 
Himmerlands Urte- og Sansehave | CVR: 2776 9152 | Hæsumvej 74, 9530 Støvring  | Tlf.: 2426 7405