Bookmark and Share     Sitemap
 

Tomatketchup

Denne portion giver ca. 5 dl ketchup
 
1 stort løg
3 fed hvidløg
1 rød chili
2 æbler
5 cm frisk ingefær
1 moden banan
500 g meget modne tomater, eller 1 dåse hakkede tomater
2 spsk tomatpure´
2 stilke bladselleri
2 spsk worchestershire sauce
4 spsk brun farin
1 spsk æbleeddike
3 dl vand
2 spsk smagsneutral olie til stegning
salt og friskkværnet peber
 
Pil og skær løg i små tern og pil og hak hvidløg. Flæk chilien, fjern kernerne og hak den fint. Skyl æblerne, fjern kernehusene og skær dem i både og derefter i tern. Skyl bladselleri og skær i tynde skiver. Skræl og hak ingefæren fint. Skræl bananen og del den i mindre stykker.
 
Kom hvidløg i varm olie i en gryde, skru ned for varmen og lad løgene blive klare. Kom æbler, bladselleri, ingefær og banan i gryden sammen med de hakkede tomater, tomatpure´og de øvrige ingredienser og lad det småsimre under låg i ca. 1 time, til det er en blød masse. Omrør jævnligt. Smag til med salt og peber og lad massen afkøle i ca. 10 min. Den må ikke blive for kold, da den så ikke kan blendes helt jævnt.
 
Kom den derefter i foodprocessoren og blend, til konsistensen er fin og jævn. Hvis du ikke har en foodprocessor, så passér massen gennem et finmasket dørslag.
 
Køl af og kom på et skoldet glas. Kan holde sig på køl i ca. 2 uger.
Himmerlands Urte- og Sansehave | CVR: 2776 9152 | Hæsumvej 74, 9530 Støvring  | Tlf.: 2426 7405