Solbærrom
Nok til 6 flasker.
Som biprodukt får du noget skøn mos med rom, som er fantastisk til dessert. Bland det med lidt sukker og gem det i et glas. Det er lækkert oven på is eller med flødeskum til.
Det skal du bruge
1½ kg solbær.
6 søde mandler og 2 bitre mandler (kan undværes).
2 liter rom.
2 kg kandis eller almindelig sukker
1 liter vand.
4 kryddernelliker.
Sådan gør du
Vask solbærrene og mas dem.
Put solbærrene i helt tætte glas
Smut mandlerne og hak dem fint – put dem i sammen med kryddernellikerne.
Hæld rom over og luk glassene.
Lad glassene stå 2-3 uger.
Kog vand tilsat sukkeret til en sukkerlage og lad det køle af.
Sigt indholdet af glasset gennem et klæde, så du får en ren væske.
Bland væsken med sukkersiruppen.
Fyld rommen på rene flasker og luk tæt.