Bookmark and Share     Sitemap
 

Solbær- og myntesorbet

Solbær- og myntesorbet

 

4 portioner. Tilberedningstid: 4 timer og 30 min., heraf arbejdstid 30 min.

 

Mynte dyrket i haven er ofte meget kraftigere i smagen end mynte i krukker, så smag på den først, inden den koges med sukkerlagen.

 

2 dl rørsukker

2 dl kogende vand

20 g frisk mynte

750 g solbær

4 spsk flydende glukose (fra apoteket)

2 citroner, saft (ca 1,5 dl)

pynt: myntekviste

 

Lav en sukkerlage ved at røre sukkeret ud i det kogende vand.

Læg mynten i, og lad afkøle ca. 15 min. Tag mynten op.

Læg solbærrene i sukkerlagen, og hæld glukosen i.

Kog op, og lad det simre ca. 5 min, eller til bærrene er bløde.

Blend med stavblender, og si blandingen.

Mos med bagsiden af en ske, til bærskallerne er helt tømte.

Rør citronsaft i, og afkøl.

Frys blandingen i en ismaskine, til konsistensen er som en tyk milk­shake.

Hæld sorbeten i plastbehol­der, og sæt i fryseren, 3-4 timer.

Har du ingen ismaskine, kan du sætte sorbeten direkte i fryseren og røre sorbeten igennem 3-4 gange under indfrysningen.

Tag sorbeten ud af fryseren ca 10 min. før servering.

Pynt med små myntekviste.

 

Himmerlands Urte- og Sansehave | CVR: 2776 9152 | Hæsumvej 74, 9530 Støvring  | Tlf.: 2426 7405