Bookmark and Share     Sitemap
 

Kvædebrød

Kvædebrød

 

 

1 kg kvæder

1,5 liter vand

750 g sukker

1 tsk. flydende atamon

Modne rengjorte kvæder kommes i en gryde og koger i vand, der dækker dem, i ca. 45 minutter.

De tages op og skrælles og skæres i mindre stykker. De koges nu i ca. 5 dl vand og derefter kværnes de til mos, fx i en foodprocessor.

Pureen blandes nu med sukker og koger i ca. 15 minutter, til mosen er let rødlig. Derefter kommes atamon ved. Der kan smages til med 2 tsk. vaniljesukker eller ½ tsk. citronsyre. Mosen smøres ud på bagepapir i en bradepande, og der drysses med tesukker. Den får lov at stå i ca. 1 uge, hvorefter den skæres ud i små tern og drysses med tesukker. Serveres som slik til jul eller som tilbehør til ost. Hvis der bruges japanske kvæder, bliver mosen bitter og ikke nær så fast.

 

 

Himmerlands Urte- og Sansehave | CVR: 2776 9152 | Hæsumvej 74, 9530 Støvring  | Tlf.: 2426 7405