Hokkaidosuppe med flødeskum, grønkål og æbler
1 stort hokkaido eller 2 små, eller et almindeligt græskar
Koldpresset jomfruolivenolie
Smør
3-4 skalotteløg
Piskefløde
Appelsinsaft
Maldon salt
Evt. lidt vand eller grønsagsfond
1 æble, skåret i tern
Bag græskarret i ovnen ved 200 grader i 40-60 minutter. Det skal være blødt, og skindet skal komme nemt af. Tag græskarret ud af ovnen, pil skrællen af. Hvis skallen ikke er brunlig, sprød og nem at fjerne, men stadig orange, fin og blød kan den sagtens spises, så kom den bare med i suppen. Fjern alle kernerne og skær græskarret i tern. Hak skalotteløgene og steg dem i en blanding af olie og smør i en stor gryde, til de er glasklare i konsistensen. Tilsæt græskarternene og steg dem godt igennem. Derefter tilsættes piskefløde og lidt yderligere smør til du har en blød cremet mos. Blend mosen, justér med yderligere fløde eller lidt vand eller grøntsagsboullion, hvis du vil have en suppe, der er knapt så fed. Kom suppen tilbage i gryden, smag den til med friskpresset appelsinsaft og salt.
Server suppen med fintskårne friske æbletern, friskpisket flødeskum og friteret grønkål og salvie.
Friteret grønkål og salvie
Grønkål
Salvie
Koldpresset jomfruolivenolie
Salt
Skyl grønkålen grundigt, tør den helt fri for vand. Hak den fint sammen med salvie. Steg grønkål og salvie helt sprødt i lidt rygende varm olie. Drys med salt.