Efterårssuppe med røde linser og bulgur
Ingredienser 4 pers.
3 gulerødder
1 rød peberfrugt
1 grøn peberfrugt
3 stilk bladselleri
100 g frosne grønne bønner
2 løg
1 spsk. rapsolie
1 fed hvidløg
1,5 L. grøntsagsbouillon
2 dl. røde linser
3 spsk. grov bulgur
3 spsk. hirseflager
2 tsk. tørret timian
1 laurbærblad
2 tsk. havsalt
0,5 tsk. sort peber
1bdt. persille
4 spsk. ristede græskarkerner
Fremgangsmåde
Skræl gulerødder og skær i tynde skiver. Skær rød og grøn peberfrugt i tern. Skær selleri i skiver, og klip bønnerne i mindre stykker.
Pil og hak løg, og svits dem i en gryde med olie. Tilsæt gulerødder og presset hvidløg, og lad det svitse med nogle minutter under omrøring. Kom peberfrugt og selleri i, og lad det svitse med.
Hæld bouillon i gryden og kom bønner, røde linser, bulgur, hirse, timian og laurbærblad i. Lad suppen koge i ca. 25 minutter. Smag til med salt og peber.
Server suppen med et drys persille og ristede græskarkerner.