Bookmark and Share     Sitemap
 

Æblevin

Æblevin

 

 

Ved æblevin er det vigtigt, at du fjerne alle rådne eller stødte pletter på æblet, og at de er vasket godt. Det er ikke nødvendigt at fjerne kernehuset. Det er svært at forudse, hvordan vinen bliver, da der er stor forskel på smagen i de forskellige æblesorter.

 

 

Det skal du bruge

12 – 15 kg æbler. De bedste æbler er madæbler, der er mere smag i, men brug det du har.

4 kg sukker – hvis æblerne er meget sure, skal der evt. mere sukker i.

25 g citronsyre.

50 g gær.

20 l vand.

 

Sådan gør du

Skær æblerne ud og pres saften ud i en saftpresser eller kog dem til æblemos og si mosen til saft i et klæde.

Samme fremgangsmåde som ved hyldeblomstvin

 

Himmerlands Urte- og Sansehave | CVR: 2776 9152 | Hæsumvej 74, 9530 Støvring  | Tlf.: 2426 7405